• boschromaniainfinitrade.jpg
 • hondarobinsubarubriggsstrattobromaniainfinitrade5.jpg
 • husqvarnaromaniainfinitrade.jpg
 • karcherromaniainfinitrade.jpg
 • parkerromaniainifintrade.jpg
 • zalbamacrelromaniainfinitrade.jpg

Curatare Graffiti

Servicii de curatare cu gheata carbonica: Driatheli Group SRL ofera servicii de curatare cu gheata carbonica in: Timis, Caransebes, Arad, Lugoj, Dolj, Mehedinti respectiv: Timisoara, Lugoj, Arad, Resita, Craiova, Drobeta Turnu Severin dar acceptam si provocari in alte zone din Romania. Acest procedeu mai poarta denumiri cum ar fi: Servicii de curatare cu gheata carbonica,servicii de curatare cu gheata uscata,servicii sablare cu gheata carbonica,servicii de curatare cu gheata uscata,curatare cu gheata carbonica,sablare cu gheata carbonica,curatare cu gheata uscata,sablare cu gheata uscata.Curatare graffiti,indepartare graffiti,curatare gheata carbonica,sablare gheata carbonica,sablare nisip,curatare cladiri,curatare fatade.

telred   0733 684 598
.
  0726 715 616

Serviciile oferite de compania noastra sunt urmatoarele:
 • # Curatare autoturisme: tapiterii, motoare, jante
 • # Curatare monumente istorice
 • # Curatare utilaje si masini industriale
 • # Curatarea cochilelor de turnare
Material realizat cu acordul si sprijinul GKO Cryosonics SRL

Cu aplicabilitate in :

 • * Curatarea cladirilor si a strazilor
 • * Ramura automobilelor / accesoriilor
 • * Productia de cauciucuri
 • * Turnatorii
 • * Tipografii
 • * Industria materialelor sintetice
 • * Industria ceramica
 • * Renovari
 • * Industria polistirenului
 • * Asanarea in urma incendiului
 • * Industria alimentara si a produselor de lux

In afara de servicii de curatare cu gheata carbonica, Driatheli Group SRL va pune la dispozitie spre vanzare si echipamente de curatare - sablare cu gheata carbonica marca Karcher . Vanzare echipamente de curatare cu gheata carbonica si echipamente pentru producerea ghetii carbonice.

Comercializam si echipamentele necesare pentru curatarea cu gheata carbonica, adica echipament curatare gheata carbonica si sistem de productie gheata carbonica Karcher Germania. Driatheli Group SRL este reprezentant Karcher Romania, adica dealer oficial Karcher Romania.

Pentru mai multe detalii accesati catalogul nostru sau urmariti prezentarea de mai jos.O NOUĂ TEHNOLOGIE !

CURĂŢAREA CU GHEAŢĂ CARBONICĂ

Sablarea cu gheaţă carbonică este un proces nou de curăţare care foloseşte dioxidul de carbon solid în formă de granule. Dioxidul de carbon în stare solidă este cunoscut şi sub denumirea de gheaţă carbonică sau gheaţă uscată. Metoda de sablare, curăţare şi decontaminare cu gheaţă carbonică a crescut considerabil în popularitate înlocuind tot mai mult procedeele clasice în principal datorită productivităţii (rezultate obţinute mult mai rapid), şi a tehnologiei nedistructive şi nepoluante.

 sablare_gheata_carbonica_sablare_nisip_curatare_grafitti

În condiţiile unor reguli de protejare a mediului din ce în ce mai drastice şi a necesităţii reducerii costurilor, industria a găsit în această metodă cea mai bună cale de a elimina pierderile.

Procesul se bazează pe caracteristicile fizico - chimice ale gheţii carbonice: temperatură scazută de -79 grade Celsius, sublimarea din stare solidă în stare gazoasă cu expansiune de volum extrem de mare (aprox. 700 de ori).

În timpul sablării, gheaţa carbonică este transformată în particule extrem de mici care sunt proiectate cu viteză supersonică asupra obiectului de curăţat. Particulele sunt accelerate cu ajutorul aerului comprimat ca şi în cazul sablării clasice.

Faptul că metodele de sablare, curăţare sau decontaminare cu gheaţă uscată sunt absolut neabrazive şi necorozive, subclasează din start toate metodele tradiţionale cunoscute.

Astfel, în timp ce curăţarea cu apă sau abur, indiferent de presiune şi temperatură, are rezultate îndoielnice, cea cu nisip, oxizi sau săruri se dovedeşte de cele mai multe ori prea agresivă ducând la schimbări dimensionale sau calitative ale suprafeţei subiectului de curăţat.

Majoritatea metodelor tradiţionale au restricţii speciale de folosire şi sunt potenţial periculoase la adresa sănătăţii celui care le manipuleaza. În cazul utilizării solvenţilor şi soluţiilor de curăţare, acestea devin reziduuri contaminate, la sfârşitul procesului necesitând operaţii suplimentare de reciclare.Curatare graffiti,indepartare graffiti,curatare gheata carbonica,sablare gheata carbonica,sablare nisip,curatare cladiri,curatare fatade

 
Deosebim trei paşi specifici în cadrul acestui proces:

Transferul de energie – particulele sunt proiectate din pistolul de sablare cu viteză supersonică intrând în impact cu suprafaţa obiectului de curăţat. Transferul de energie realizează o curăţare a acestei suprafeţe fără abraziune, forţa impactului reprezintă primul pas în procesul de curăţare.

Şocul termic – temperatura extrem de scazută a particulelor de gheaţă carbonică lovind suprafaţa contaminată creeaza un şoc termic la suprafaţa de impact ce generează microfisuri în stratul de contaminare.

Presiunea gazului rezultat din expansiunea volumetrică – în faza finală a procesului, particulele explodează la suprafaţa de impact, prin încălzirea lor la trecerea în starea gazoasă mărindu-şi volumul de până la 700 de ori! Această expansiune volumetrică, în condiţiile realizării ei în interiorul microfisurilor (generate de impactul termic), conduce la delaminarea contaminantului până la eliminarea sa totală.


222 
 

Curăţarea cu zăpadă carbonică are multe avantaje unice!

Mai rapid, mai ieftin

Maşinile nu mai trebuie să fie demontate pentru a fi curăţate. Acum este posibilă curăţarea fără ca maşina să fie dezasamblată. Aceasta reduce golurile de producţie la minim, în unele cazuri operaţia făcându-se chiar fără a opri maşina.
 

Nu este abrazivă

Particolele de zăpadă carbonică nu sunt mai grele decât ghipsul şi se schimbă în gaz imediat ce lovesc suprafaţa. În comparaţie cu mediile convenţionale de pulverizare, zăpada carbonică nu cauzează uzura substratului. În procesul de curăţare cu zăpadă carbonică, presiunea de pulverizare poate fi reglată între 2 şi 16 bar, astfel adaptând agresivitatea procesului la cerinţele individuale ale unei activităţi speciale de curăţare.

 
Ecologic

Gheaţa carbonică poate fi un înlocuitor excelent al solvenţilor corozivi şi agresivi, neavând emisii dăunătoare. Din moment ce acest proces de curăţare nu foloseşte apa, marea majoritate a măsurilor de epurare a acesteia devin demodate. Murdăria lipicioasă şi elastică este îndepărtată rapid şi uşor fără a lăsa resturi ale unui agent de curăţare, eliminând etape suplimentare şi costurile de evacuare.

 
Uscat şi neconductiv electric

Pulverizarea cu gheaţă carbonică este o metodă uscată de curăţare. Deoarece agentul de curăţare se evaporă, nu există un amestec cu contaminantul rămas. Nu există apă care să fie folosită pe durata procesului. Aceasta elimină majoritatea problemelor în cazul curăţarii unităţilor de procesare care sunt sensibile la apă sau electricitate putându-se executa lucrări sub o tensiune de până la 400V.

 
curatare_statui_gheata_carbonica_sablare_nisip_monumente                                              Exemplu de curăţare monument (statuie din bronz)

Deoarece la curatarea cu gheata carbonica nu sunt utilizate nici apa nici alte substante straine, nu apar probleme de coroziune, curatarea ulterioara costisitoare a obiectului curatat nu mai este necesara precum si decontaminarea scumpa a apei reziduale contaminate cu solutii de curatat si mizerie dezprinsa.

Deoarece nu sunt aplicate substante straine pe obiectele de curatat, in multe dintre cazuri se poate renunta la o demontare a masinilor de productie de exemplu, ceea ce economiseste timp si evita stricaciuni rezultate din manuirea demontarii si a montarii a utilajelor sau a componentelor sensibile. Echipamente fierbinti pot fi spalate fara a fi racite in prealabil, care in multe cazuri, pe baza aderentei scazute a mizeriei, duce la un rezultat de curatare si mai bun. O racire de scurta durata a suprafetelor curatare nu este, conform experientelor anterioare, daunatoare.Curatare graffiti,indepartare graffiti,curatare gheata carbonica,sablare gheata carbonica,sablare nisip,curatare cladiri,curatare fatade

Particulele de zăpadă carbonică nu sunt mai dure decât ghipsul şi se transformă în gaz imediat ce lovesc suprafaţa curăţată. În comparaţie cu mediile convenţionale de pulverizare, zăpada carbonică nu cauzează uzura substratului. În procesul de curăţare cu zăpadă carbonică, presiunea de pulverizare poate fi reglată între 4 şi 16 bar, astfel adaptând agresivitatea procesului la cerinţele individuale ale unei activităţi speciale de curăţare.

curatare_grafitti_curatare_cladiri_sablare_nisip_gheata_carbonica
Curatenie fatade (grafiti, fantani arteziene, monumente istorice, statui, cladiri) – suprafete a caror textura nu trebuie afectata


Efecte surprinzătoare!


  curatare_statui_sablare_gheata_carbonica_monumente
 Fara substante chimice, fara mijloace poluante, doar componente la cele mai inalte standarde de calitate

curatare_fatade_cladiri_curatare_statui_gheata_carbonica
Curatare suprafete inox, matrite speciale, aluminiu, negru de fum.


APLICATII ALE CURATARII CU GHEATA CARBONICA

Prin procedeul de curatare cu gheata carbonica sunt inlaturate toate materialele care reactioneaza puternic la temperaturi scazute: masa plastica, vaselina, ulei, rumegus, cerneala tipografica, fibra de sticla, lac, bitum, cauciuc, guma, resturi alimentare, etc.

Curatarea cu gheata carbonica este un procedeu de curatare ecologic, rapid, eficient si nu deterioreaza suprafata materialelor curatate deoarece nu este un procedeu abraziv.


Acest procedeu are aplicabilitate in toate domeniile, dar in special pentru:

 • - instalatii industriale
 • - masini-unelte si utilaje
 • - motoare, interioare si alte accesorii auto
 • - echipamente electrice
 • - linii industriale din industria alimentara, cum ar fi panificatie, patiserie, industria carnii, s.a., fiind in plus un proces de dezinfectare deoarece la aceasta temperatura scazuta toate bacteriile mor (E.Coli, Helicobacter Pylori, etc.)
 • - instalatii de imbuteliere lichide alimentare (lapte, bere, sucuri, ulei, etc)
 • - curatarea monumentelor istorice si asanarea peretilor dupa incendii
 • - curatirea cochilelor de turnare si de injectat masa plastica, etc.
 • curatare graffiti,indepartare graffiti,curatare gheata carbonica,sablare gheata carbonica,sablare nisip,curatare cladiri,curatare fatade
Material realizat cu acordul si sprijinul GKO Cryosonics SRL